Taituki akillesjännetuki auttaa koiran akillesvammoissa. Niveltuki tukee koiran akillesjännettä

Akillesjännetuki

  • akillesjänteen revähdys tai katkeaminen
  • akillesjänneoperaatioiden kuntoutus
  • akillesjänteen krooninen venyminen
  • pohjelihaksen vammoihin

Koiran akillesjännetuen tarkoitus

Koiran akillesjänne sijaitsee koiran kintereessä takajalassa. Kuten ihmisilläkin, akillesvammat ovat kivuliaita ja hitaasti paranevia. Akillesjänteen sisällä jännetupessa, kulkee kolmen lihaksen jännerakenne: kaksoiskantalihas, puolijänteinen lihas ja kaksipäinen reisilihas. Akillesjänteen päällä on vielä varpaiden pinnallisen koukistajalihaksen jänne. Nämä jännerakenteet ovat tärkeitä, koska ne ylläpitävät kintereen asentoa ja tuovat ponnistusvoimaa takajalalle. Jos akillesjänne revähtää tai katkeaa osittain, voi huomata että kinner painuu alemmas kuin terveessä jalassa.

Mihin tilanteisiin koira tarvitsee akillesjännetukea

Akillesjännetuki on suunniteltu akillesjänteen vammojen kuntoutukseen ja kroonisen venymisen tukemiseen. Vammoja voi syntyä varsinkin liukkailla keleillä.
Tuki pysäyttää kintereen laskeutumisen alas ja auttaa kannattelemaan jalkaa. Jo pienikin muutos jalassa parempaan asentoon pitää koiran ryhdin parempana ja helpottaa liikkumista. Tuki sopii myös kissoille. Jos tuen tarve arveluttaa, voit ottaa yhteyttä klinikallemme.

Tuen käyttöaika

Käytä tukea koiralla, kunnes jalka on parantunut niin hyvin, että koira liikkuu ilman tukea vahvan näköisesti. Käyttöaika on noin 2-3 kuukautta. Tukea voidaan käyttää koiran eliniän ajan. Tarvittaessa voit konsultoida eläinlääkäriä tuen käytöstä.

Tuen pukeminen

Tuki asetetaan koiran jalkaan niin, että kokomerkki jää takapuolelle. Pue tuki varoen, mutta säädä tarranauhat riittävän napakalle. Voit muutaman minuutin päästä varmistaa että tuki on sopivalla kireydellä.

Tuen hoito-ohje

Tarvittaessa käsinpesu miedolla pyykinpesuaineella tai laimennetulla tiskiaineella. Pyyhkiminen ja karvojen poistaminen, esimerkiksi tarroista, riittää usein puhdistukseksi. Uimisen ajaksi tuki kannattaa ottaa pois.

Käytetty materiaali

Hiertämätön ja kevyt sisäosa
Vahva neopreenivahvike lämmittää ja mukautuu koiran jalan muotoon. Pehmeän vuoren ansiosta tuki soveltuu hyvin leikkauksen jälkeen käytettäväksi.

Muotoillut metallivahvikkeet
Tuki säilyttää muotonsa taivutetun metalliosan ansiosta, antaen nivelelle sopivasti tilaa. Biomekaanisesti suunniteltu liikerata antaa oikean nivelkulman eri tilanteisiin.

Kestävä ulko-osa
Materiaali erittäin vahvaa Corduraa.

Helppo tarranauhakiinnitys
Aitoa Velcro-nauhaa, jonka voi säätää jalan ympärysmitan mukaan.

Asiantuntevaa apua tuen valintaan

Leikkauksien tukena

Taituki soveltuu käytettäväksi ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen tukemaan parantumista

Pitkäaikaisena tukena

Taituki soveltuu pitkäaikaiseen käyttöön. Tuki aktivoi lihaksia ja antaa varmuutta liikumiseen

5/5
"Olen kiitollinen Taituelle. Se sopii täydellisesti ja helpottaa ulkona liikkumista. Taituki on mahdollistanut minun jatkaa suosikkiharrastuksiani. Upea keksintö!"
Taituki testimonial
Kössi
7 v - Kultainen noutaja
5/5
"Olen käyttänyt Taitukea noin vuoden ajan. Nyt pystyn menemään pitkille kävelyretkille metsiin ja jalat ovat nyt huomattavasti paremmassa kunnossa."
Wagner
12 v - Labradorin noutaja
5/5
"Minulla kääntyy ranne liikaa. Taituen avulla olen pystynyt lopettamaan melkein kokonaan lääkkeiden käytön ja niveltuki ei häiritse minua yhtään."
Taituki testimonial
Kelmi
9 v - Landseer