Taituki kinnertuki niveltuki tukee koiran kinnertä

Kinnertuki

  • kintereen nivelsidevammat
  • kintereen yliojennnuksen estäminen
  • kintereen nivelrikon hoito

Koiran kinnertuen tarkoitus

Koiran kinnernivel on takajalassa sijaitseva nivel, joka vastaa ihmisen nilkkaa. Koira on varvasastuja, astuessa sen varpaat ovat maassa ja kantapää eli kantaluu ilmassa. Kintereen ei tulisi koskaan ojentua täysin suoraksi vaan jäädä hieman koukkuun. Taituki kinnertuki auttaa jalkaa pysymään oikeassa asennossa, estää kintereen yliojentumista sekä pettämistä sivulle.

Mihin tilanteisiin koira tarvitsee kinnertukea

Kintereeseen voi syntyä nivelsidevamma esimerkiksi lenkkeillessä, jos koira jarruttaa äkisti tai kompastuu. Tällöin koira saattaa ontua tai muuten aristaa jalkaa. Joillakin roduilla, kuten chow chow, akita ja berninpaimenkoira, on taipumusta ylisuoriin kintereihin. Tuki auttaa myös nivelrikkotapauksissa. Vaikeita nivelvammoja hoidetaan joskus nivelen jäykistysleikkauksella, lastoituksella tai nivelsidekorjauksella, jolloin Taituen voi ottaa paranemisen tueksi. Tuki sopii myös kissoille. Jos kinnertuen tarve mietityttää, voit ottaa yhteyttä klinikallemme tilanteen arvioimiseksi. 

Tuen käyttöaika

Jos kyseessä on tapaturma, mutta nivelsiteet eivät ole kokonaan poikki ja vaadi lastoitusta tai leikkausta, voi Taituen ottaa heti käyttöön. Koiralla pidetään kinnertukea 4-8 viikon ajan. Jos vamma on lievä ja ontumista ei ole alun jälkeen, tuen voi laittaa koiralle lenkkien ajaksi. Jos kintereessä on turvotusta, lämpöä ja aristusta, tukea kannattaa pitää koko päivän ajan. Tuen käytön voi lopettaa, kun nivelessä ei ole enää aristusta, turvotusta tai lämpöä eikä koiralla enää havaita ontumista. Jos nivelsiteet ovat päässeet venymään pysyvästi, tukea kannattaa käyttää aina pidemmillä lenkeillä ja esimerkiksi liukkaiden kelien aikaan.

Tuen pukeminen

Tuki puetaan niin, että kokomerkki jää etupuolelle. Puettaessa, koukista jalkaa varovasti ja aseta tuki kintereen kohdalle. Kiinnitä tarranauhat ja varmista, että tuki riittävän napakasti eikä lähde valumaan.

Tuen hoito-ohje

Tarvittaessa käsinpesu miedolla pyykinpesuaineella tai laimennetulla tiskiaineella. Pyyhkiminen ja karvojen poistaminen esimerkiksi tarroista riittää usein puhdistukseksi. Uimisen ajaksi tuki kannattaa ottaa pois.

Käytetty materiaali

Hiertämätön ja kevyt sisäosa
Vahva neopreenivahvike lämmittää ja mukautuu koiran jalan muotoon. Pehmeän vuoren ansiosta tuki soveltuu hyvin leikkauksen jälkeen käytettäväksi.

Muotoillut metallivahvikkeet
Tuki säilyttää muotonsa taivutetun metalliosan ansiosta, antaen nivelelle sopivasti tilaa. Biomekaanisesti suunniteltu liikerata antaa oikean nivelkulman eri tilanteisiin.

Kestävä ulko-osa
Materiaali erittäin vahvaa Corduraa.

Helppo tarranauhakiinnitys
Aitoa Velcro-nauhaa, jonka voi säätää jalan ympärysmitan mukaan.

Asiantuntevaa apua tuen valintaan

Leikkauksien tukena

Taituki soveltuu käytettäväksi ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen tukemaan parantumista

Pitkäaikaisena tukena

Taituki soveltuu pitkäaikaiseen käyttöön. Tuki aktivoi lihaksia ja antaa varmuutta liikumiseen

5/5
"Olen kiitollinen Taituelle. Se sopii täydellisesti ja helpottaa ulkona liikkumista. Taituki on mahdollistanut minun jatkaa suosikkiharrastuksiani. Upea keksintö!"
Taituki testimonial
Kössi
7 v - Kultainen noutaja
5/5
"Olen käyttänyt Taitukea noin vuoden ajan. Nyt pystyn menemään pitkille kävelyretkille metsiin ja jalat ovat nyt huomattavasti paremmassa kunnossa."
Wagner
12 v - Labradorin noutaja
5/5
"Minulla kääntyy ranne liikaa. Taituen avulla olen pystynyt lopettamaan melkein kokonaan lääkkeiden käytön ja niveltuki ei häiritse minua yhtään."
Taituki testimonial
Kelmi
9 v - Landseer