Taituki olkaniveltuki tukee koiran olkaniveltä

Olkaniveltuki

  • hauisjänteen vammoihin
  • olkapään nivelsidevammoihin 
  • leikkausoperaatioiden jälkihoitoon
  • löysän olkanivelen tukemiseen

Koiran olkaniveltuen tarkoitus

Koiran olkanivel sijaitsee koiran etujalassa, lapaluun ja olkaluun välissä. Olkaniveltuki ohjaa olkaluuta vartaloa kohti, vähentää kiertoliikkeitä ja olkanivelen pettämistä eteen. Olkaniveltuen neopreenivahvike mukautuu koiran jalan muotoon ja kantaa osan jänteille ja nivelsiteille tulevasta painosta. Tuen avulla kipeällä jalalla astuminen, kääntyminen ja jalan liikuttaminen eteenpäin sujuvat varmemmin ja kivuttomammin kuin ilman tukea.

Mihin tilanteisiin koira tarvitsee olkaniveltukea

Olkaniveltukea käytetään etujalan olkanivelen kiputilojen hoitoon ja kuntoutukseen. Olkanivelen nivelsiteiden löysyys oireilee useimmin pienillä kuin isoilla koirilla ja kipeytyessään olan nivelsiteet saavat koiran ontumaan voimakkaasti tai jopa kannattelemaan etujalkaa. Tuki soveltuu kaikkiin olkanivelen jänne- ja nivelsidevammoihin sekä olkanivelen löysyyteen ja sijoiltaanmenoon. Voit tarvittaessa ottaa meihin yhteyttä tuen tarpeen arvioimiseksi.

Tuen käyttöaika

Ota tuki koiralle käyttöön noin 2 kk ajaksi. Jos se pysyy hyvin paikallaan, sitä ei tarvitse ottaa pois lenkkien välillä. Kävelytä koiraa hitaasti, anna sen varovasti astua tuetulla jalalla. Lihakset lähtevät yleensä vähitellen vahvistumaan ja kipu helpottaa. Joskus koira voi tarvita myös kipulääkkeen alkuvaiheen hoidon tueksi. Parin kuukauden jälkeen tuen käyttöä voi vähentää ja jättää sen lopulta kokonaan pois. Jos nivel on vain lievästi kipeytynyt, lyhyempi hoitoaikakin voi riittää.

Tuen pukeminen

Tuki on helppo pukea kahden tarranauhan avulla. Pue tuki ensin tuettavan jalan ympärille kyynärän yläpuolelle. Toinen tarranauha kierretään niskan yli ja kiinnitetään vastakappaleeseen.

Tuen hoito-ohje

Tuen voi pestä hienopesussa pesupussissa tai käsin miedolla pesuaineella. Usein puhdistukseen riittää pelkkä karvojen poisto ja tuen pyyhkiminen. Uimisen ajaksi tuki kannattaa ottaa pois.

Käytetty materiaali

Tuessa on pehmeää ja mukautuvaa neopreenia. Tarrat ovat aitoa Velcroa.

Asiantuntevaa apua tuen valintaan

Leikkauksien tukena

Taituki soveltuu käytettäväksi ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen tukemaan parantumista

Pitkäaikaisena tukena

Taituki soveltuu pitkäaikaiseen käyttöön. Tuki aktivoi lihaksia ja antaa varmuutta liikumiseen

5/5
"Olen kiitollinen Taituelle. Se sopii täydellisesti ja helpottaa ulkona liikkumista. Taituki on mahdollistanut minun jatkaa suosikkiharrastuksiani. Upea keksintö!"
Taituki testimonial
Kössi
7 v - Kultainen noutaja
5/5
"Olen käyttänyt Taitukea noin vuoden ajan. Nyt pystyn menemään pitkille kävelyretkille metsiin ja jalat ovat nyt huomattavasti paremmassa kunnossa."
Wagner
12 v - Labradorin noutaja
5/5
"Minulla kääntyy ranne liikaa. Taituen avulla olen pystynyt lopettamaan melkein kokonaan lääkkeiden käytön ja niveltuki ei häiritse minua yhtään."
Taituki testimonial
Kelmi
9 v - Landseer