Taituki polvituki koiran polvessa

Polvituki

  • kipeään polveen
  • ristisidevammojen kuntoutukseen
  • polvilumpion sijoiltaanmeno 
  • polvioperaatioiden jälkihoitoon
  • polven nivelrikkoon

Koiran polvituen tarkoitus

Koiran polvinivel on hieman koukussa oleva vahva nivel, jota nivelsiteen pitävät tukevana. Polvituki estää polven nivelen kipeytymistä ja turvotusta. Tuki mahdollistaa koiran liikkumisen ilman kipua, jolloin jalka vahvistuu ja oireet alkavat helpottamaan. Taituki polvituki asettuu jalkaan tarkan mallinsa ja muotonsa vuoksi hyvin.

Mihin tilanteisiin koira tarvitsee polvitukea

Koiran polvinivel voi repeytyä tai venähtää esimerkiksi liukastumisen vuoksi. Koira voi oirehtia välttämällä varaamista kipeälle jalalle, jolloin koira liikkuu kolmijalkaisesti. Monesti oire voi olla lievä ja ontumista tuskin edes havaitsee. Varsinkin pienemmillä koirilla esiintyy polvilumpion sijoiltaanmenoa, jolloin lumpio luiskahtaa pois paikoiltaan. Suosittelemme näissä tapauksissa polvituen käyttöä. Tuettu jalka on kivuttomampi ja mahdollistaa liikkumisen.

Suosittelemme polvitukea myös ennen leikkausta sekä leikkauksen jälkeen. Monesti koiran ristisiteet ovat revenneet ja jalka joudutaan operoimaan, jolloin tukea voidaan käyttää ennen ja jälkeen operaation. Tuki helpottaa koiran toipumista. Nivelrikkopotilailla polvituki ehkäisee uusia kulumia ja vähentää kipua. Jos epäilet, että koirasi ontuu voit ottaa yhteyttä klinikallemme.

Tuen käyttöaika

Käytä tukea koiralla, kunnes jalka on parantunut niin hyvin, että koira liikkuu ilman tukea vahvan näköisesti. Käyttöaika on noin 2-3 kuukautta vammoissa ja operaatioiden jälkihoidossa. Tarpeen vaatiessa tukea voidaan käyttää koiran eliniän ajan. Tarvittaessa voit konsultoida myös eläinlääkäriä tuen käytöstä.

Tuen pukeminen

Pue tuki varovasti koiran jalkaan. Tuessa on sukka, jonka läpi jalan voi sujauttaa. Sukka antaa tarvittaessa ylimääräistä tukea. Kiinnitä ensin vyötärönauha ja sen jälkeen napakasti tarranauhat. Voit muutaman minuutin päästä varmistaa, että tuki on sopivalla kireydellä. Tuki muotoutuu jalan mukaan ajan kanssa.

Tuen hoito-ohje

Tuen voi pestä hienopesussa pesupussissa tai käsin miedolla pesuaineella. Usein puhdistukseksi riittää pyyhkiminen tai karvojen poistaminen tarranauhoista. Tuki kannattaa ottaa uimisen ajaksi pois.

Käytetty materiaali

Tuessa käytetty kangas on kestävää, pehmustettua ja joustavaa. Tuen tarranauhakiinnityksessä käytetään aitoa Velcro-nauhaa.

Asiantuntevaa apua tuen valintaan

Leikkauksien tukena

Taituki soveltuu käytettäväksi ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen tukemaan parantumista

Pitkäaikaisena tukena

Taituki soveltuu pitkäaikaiseen käyttöön. Tuki aktivoi lihaksia ja antaa varmuutta liikumiseen

5/5
"Olen kiitollinen Taituelle. Se sopii täydellisesti ja helpottaa ulkona liikkumista. Taituki on mahdollistanut minun jatkaa suosikkiharrastuksiani. Upea keksintö!"
Taituki testimonial
Kössi
7 v - Kultainen noutaja
5/5
"Olen käyttänyt Taitukea noin vuoden ajan. Nyt pystyn menemään pitkille kävelyretkille metsiin ja jalat ovat nyt huomattavasti paremmassa kunnossa."
Wagner
12 v - Labradorin noutaja
5/5
"Minulla kääntyy ranne liikaa. Taituen avulla olen pystynyt lopettamaan melkein kokonaan lääkkeiden käytön ja niveltuki ei häiritse minua yhtään."
Taituki testimonial
Kelmi
9 v - Landseer