Taituen tarina

Taituen perustaja Kirsi Piispanen kertoo:

”Aloitin koirahieronnan ja fysioterapian vuonna 1995. Kymmenisen vuotta sitten huomasin kuntouttamisessa usein vastaan tulevan ongelman: koirille tarvittiin niveltukia, joilla ne pystyisivät liikkumaan niin, että vammat myös paranisivat.

Etsin markkinoilta tukia, joissa nivelen liikerata olisi mietitty, mutta niitä ei ollut. Koska mitään saranallisia niveltukia ei ollut olemassa, päätin aloittaa niiden kehittelyn. Aloin tutkia koirien nivelten liikeratoja eri askellajeissa (silloin oli tullut ensimmäisiä hyviä liikeanalyysiohjelmia markkinoille, käytin Dartfish-liikeanalyysiohjelmaa). Tutkin ja laskin ohjelman avulla noin kahdensadan koiran liikkeet ja lähdin niillä tiedoilla liikkeelle. Erään ystäväni mukaan tämä tuote oli selvästi taittuva tuki, siitä nimi Taituki sai alkunsa. 

Taitukien valmistus alkoi yksittäiskappaleilla. Vähitellen kysyntä laajeni ja sitä myötä myös tuotekehitystä ja tuotantoa laajennettiin.

Lukemattomat yöt olen valvonut ja miettinyt tukien valmistukseen ja kehitykseen liittyviä ongelmia: miten määritellään koot erilaisille koirille, miten eri vaivat kuntoutuvat ja paljonko tuki saa liikkua, miten joka ikinen pienikin osanen kestää käyttöä kuukaudesta toiseen..jne.. Koiraihmisenä tuotteen kehittäminen kuitenkin tuntui henkilökohtaisesti tärkeältä, ja jos joku koira ei kuntoutunut vaikka käytti tukea, niin aina oli itsellänikin huono mieli.

Kymmeniä ja kymmeniä välivaiheita on kokeiltu, meiltä löytyy satoja rautoja ja kangasosia, jotka on siirretty sivuun kun tuotteeseen on tehty jokin pieni parannus. Vain kokeilemalla on saatu selville mikä toimii ja kestää vielä kuukausien käytön jälkeenkin. 

Kaikki materiaalit ovat parasta laatua mitä on saatavilla: päällyskangas (samaa jota Suomen armeija käyttää), prikat teetetään erikseen mittojen mukaan, ja ompelulanka on vahvaa karhulankaa. Ompelun lisäksi itse vielä käsin hiomme, ruuvaamme ja liimaamme tuotteen kasaan varmistaen samalla että kaikki toimii. 

Nyt vuosia vanhempana ja kokeneempana mieli on muuttunut: onneksi tuote on saatu toimimaan hyvin ja ilman muuta tuotekehitystä jatketaan koko ajan. Nyt Taitukia myydään myös ulkomaille. Meillä on hieno suomalainen tuote, josta voimme olla ylpeitä! Kaiken takana on osaava ja innostunut tiimi, meillä kaikki yrittävät parastaan. 

Asiakkailta saatu palaute on tärkeää, kaikki koirat ovat erilaisia ja tarvittaessa tuotetta muokataan juuri sinun koiraasi ajatellen. Ota yhteyttä!

Taituki Kirsi PIispanen