LUONNOLLINEN RATKAISU KOIRAN NIVELONGELMIIN

Taituen tarina

Taituen perustaja Kirsi Piispanen kertoo:

”Aloitin koirahieronnan ja fysioterapian vuonna 1995. Kymmenisen vuotta sitten huomasin kuntouttamisessa usein vastaan tulevan ongelman: koirille tarvittiin niveltukia, joilla ne pystyisivät liikkumaan luontevasti.

Etsin markkinoilta tukia, joissa nivelen liikerata oli mietitty ja sallittu, mutta niitä ei ollut. Koska mitään saranallisia niveltukia ei ollut olemassa, päätin aloittaa niiden kehittelyn. Aloin tutkia koirien nivelten liikeratoja eri askellajeissa (silloin oli tullut ensimmäisiä hyviä liikeanalyysiohjelmia markkinoille, käytin Dartfish-liikeanalyysiohjelmaa). Tutkin ja laskin ohjelman avulla noin kahdensadan koiran liikkeet ja lähdin niillä tiedoilla liikkeelle.

Taitukien valmistus alkoi yksittäiskappaleilla, joita mieheni valmisti alumiinista ja minä teetin ompelijalla kangasosat. Vähitellen kysyntä laajeni ja sitä myötä myös tuotekehitystä ja tuotantoa laajennettiin.

Lukemattomat yöt olen valvonut ja miettinyt tukien valmistukseen ja kehitykseen liittyviä ongelmia: miten määritellään koot erilaisille koirille, miten eri vaivat kuntoutuvat ja paljonko tuki saa liikkua, miten joka ikinen pienikin osanen kestää käyttöä kuukaudesta toiseen..jne.. Jos olisin silloin tiennyt millainen työsarka on edessä, olisi koko tuote saattanut jäänyt tekemättä.

Koiraihmisenä tuotteen kehittäminen kuitenkin tuntui henkilökohtaisesti tärkeältä, ja jos joku koira ei kuntoutunut vaikka käytti tukea, niin aina oli itsellänikin huono mieli.

Nyt vuosia vanhempana ja kokeneempana mieli on muuttunut: onneksi tuote on saatu näin hyväksi ja ilman muuta tuotekehitystä jatketaan, nyt Taitukia myydään myös ulkomaille. Meillä on hieno suomalainen tuote, josta voimme olla ylpeitä.

Kymmeniä ja kymmeniä välivaiheita on kokeiltu, meiltä löytyy satoja rautoja ja kangasosia, jotka on siirretty sivuun kun tuotteeseen on tehty jokin pieni parannus. Vain kokeilemalla on saatu selville mikä toimii ja kestää vielä kuukausien käytön jälkeenkin. 

Kaikki materiaalit ovat parasta laatua mitä on saatavilla: päällyskangas (samaa jota Suomen armeija käyttää), prikat teetetään erikseen mittojen mukaan, ompelulanka on vahvaa karhulankaa ja itse vielä käsin hiomme, ruuvaamme ja liimaamme tuotteen kasaan varmistaen samalla että kaikki toimii.

Asiakkailta saatu palaute on myös tärkeää, kaikki koirat ovat erilaisia ja tarvittaessa tuotetta muokataan juuri sinun koiraasi ajatellen. Ota yhteyttä!

Taituki Kirsi PIispanen
Sulje
×

Cart

[contact-form-7 id=”298″ title=”Contact form”]