Tuen tarve

Taituki soveltuu pitkäaikaiseen käyttöön, koska tuki aktivoi lihaksia ja antaa varmuutta liikkumiseen. Tuet soveltuvat myös ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen varmistamaan koiran parantumista. Taituki tarjoaa ratkaisun useimpien nivelongelmien kuntoutukseen tai ennaltaehkäisyyn.

Taituki koiran ontuman hoidossa

Taituki on meidän oma suomalainen tuotemerkkimme, johon kuuluu erilaisia apuvälineitä: polvitukia, rannetukia ja kinnertukia sekä olkaniveltukia.

Ominaisuudet:

  • ohjaa jalkaa luonnolliselle liikeradalle
  • on helppo pukea ja riisua tarranauhojen avulla
  • pysyy hyvin paikallaan
  • on kestävä ja pestävä
  • ylläpitää lihasten ja nivelsiteiden luonnollista toimintaa

Ammattilaiset apuna

Eläinlääkärille
Käytännössä ontumiseen on aina syy, ja sen löytäminen onnistuu parhaiten asiantuntijan toimesta. Joskus tarvitaan myös röntgenkuvat selventämään tilannetta. Jalkaa ei kannata itse alkaa vääntelemään, koska vaivan syy ei näillä konsteilla yleensä selviä, ontumatutkimus kannattaa tehdä eläinlääkärissä.

Fysioterapiaan
Tampereen Nekalan Koirakuntosali tarjoaa fysioterapiaa, hierontaa, vesijumppaa, sekä kuntoutukseen soveltuvia Taituki-tuotteita. Fysioterapia voidaan aloittaa, kun koiran vaiva on selvillä. Koirakuntosalilla emme luonnollisesti anna diagnoosia mutta voimme auttaa selventämään mahdollisia ongelman aiheuttajia.

Varaa aika Koirakuntosalille>>>

Lisätietoja koiran ontumisesta

Ontuminen on yleensä merkki kivusta joko ontuvassa jalassa tai joskus myös selässä (säteilykipu jalkaan). Ontuvan jalan erottaa muista jaloista helpoiten koiran seistessä: kipeä jalka on hieman edempänä, sivumpana tai kiertynyt ulospäin verrattuna viereiseen jalkaan.

  • Takajalan kipu: Jos pyydät koiran istumaan ja sillä on polvivamma, huomaat että se istuu kipeä jalka sivulla eikä se koukista sitä kunnolla. Kun koira seisoo, voit huomata että kipeä takajalka on vain varpailla maassa. Jos nostat jalkaa varovasti ylös, kipeän jalan nostaminen tuntuu kevyeltä verrattuna terveeseen jalkaan, jolle koira varaa enemmän painoa.
  • Etujalan vamma: koira ontuu kävellessä niiaamalla hieman eteen ja pää nousee kipeän jalan astuessa. Katso koiran seisoma-asennossa tarkasti sen etujalkoja. Näyttävätkö varpaat samanlaisilta molemmissa tassuissa, onko rannenivel yhtä paksun näköinen, onko jalan asento samanlainen molemmissa jaloissa. Tarkista koiran tassunpohja tikkujen, havunneulasten tms. löytämiseksi. Jos tassunpohja on ehjä, mutta ontuminen jatkuu, täytyy vaivaa seurata tarkasti.
  • Painunut ranne: Tarkkaile välillä koiran etujalkoja, jotta opit huomaamaan minkälainen rakenne sen ranteissa on. Jos ranne on jo pennusta pitäen painunut alas, se saattaa iän myötä aiheuttaa ongelmia ja pettää lisää.

Jos ontuminen alkaa äkillisesti ulkona, kannattaa aina tarkistaa koiran tassunpohjat tikkujen, havunneulasten tms. löytämiseksi. Jos tassunpohja on ehjä, mutta ontuminen jatkuu, täytyy vaivan syy selvittää.

Soveltuva tuki koirallesi

Kun vaiva on paikallistettu ja hoitomuodot selvillä, on helppo valita oikea tuki. Voit myös tehdä oikeaan tuotteeseen ohjaavan kyselyn. Mikäli sinua askarruttaa tuen valinta, olemme apuna Taitukeen liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä meihin mikäli sinulla on kysymyksiä sopivan tuen valinnasta tai siitä, että soveltuuko se koirallesi. Huomioithan, että vakuutusyhtiöt korvaavat Taituki-ortoosin yleensä silloin, kun sitä käytetään leikkauksen tai nivelsidevamman jälkeiseen hoitoon. 

Sovitukseen>>>